• Despre Garanti BBVA Leasing

  Garanti BBVA Leasing este brandul sub care din anul 2011 functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar Garanti BBVA Romania.

  Motoractive I.F.N. S.A. este o Institutie Financiara Nebancara, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/1100/1998, CUI 10180820, numar de ordine in Registrul General al B.N.R. RG-PJR-41 110050/2006, numar de ordine in Registrul Special al B.N.R. RS-PJR-41-110009/2006.

  Grupul Garanti BBVA Romania cuprinde Garanti BBVA, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care functioneaza compania Ralfi IFN SA), Garanti BBVA Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti BBVA Fleet Management (marca sub care functioneaza compania Motoractive Multiservices S.R.L.).

  Cu o traditie de peste 20 ani pe piata de leasing din Romania, compania completeaza gama de produse si servicii a grupului cu o oferta specifica activitatii de leasing:

  • leasing pentru imobile sau pentru orice marca de masina, vehicul comercial si echipament, atat nou si second hand
  • sale & lease-back pentru echipamente si imobile – ca o sursa alternativa de lichiditati pentru afacerile clientilor
  • servicii de administrare a flotelor de autovehicule

  Istoricul Motoractive

  Motoractive IFN SA a fost înfiintata în anul 1998, avand ca activitate principala finantarea în leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania si-a diversificat produsele pentru a oferi clientilor sai solutii valoroase pe pietele comerciale, industriale si de retail.

  Dupa doar 5 ani de activitate, în 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independenta de leasing din Romania.

  În trimestrul al treilea al anului 2006, Motoractive si înca alte doua companii specializate în servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA – au fost achizitionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.

  La sfarsitul anului 2010, actionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti BBVA, cea de-a doua banca privata ca marime din Turcia, care detine 100% din actiuni. În urma acestei modificari a actionariatului, Motoractive a fost inclusa în grupul financiar bancar Garanti BBVA Romania, continuandu-si activitatea sub brandul Garanti BBVA Leasing.

  Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al Garanti BBVA din Turcia.