• Despre Garanti BBVA Leasing

  Garanti BBVA Leasing este brandul sub care din anul 2011 functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar Garanti BBVA România.

  Grupul Garanti BBVA România cuprinde Garanti BBVA, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN SA), Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti BBVA Fleet Management (marca sub care functioneaza compania Motoractive Multiservices S.R.L.).

  Cu o tradiţie de aproape 20 ani pe piaţa de leasing din România, compania completează gama de produse şi servicii a grupului cu o ofertă specifică activităţii de leasing:

  • leasing pentru imobile sau pentru orice marcă de maşină, vehicul comercial şi echipament, atât nou şi second hand
  • sale & lease-back pentru echipamente şi imobile – ca o sursă alternativă de lichidităţi pentru afacerile clienţilor
  • servicii de administrare a flotelor de autovehicule

  Istoricul Motoractive

  Motoractive IFN SA a fost înfiinţată în anul 1998, având ca activitate principală finanţarea în leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania şi-a diversificat produsele pentru a oferi clienţilor săi soluţii valoroase pe pieţele comerciale, industriale şi de retail.

  După doar 5 ani de activitate, în 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independentă de leasing din România.

  În trimestrul al treilea al anului 2006, Motoractive şi încă alte două companii specializate în servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care oferă credite de consum) şi Domenia Credit IFN SA – au fost achiziţionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.

  La sfârşitul anului 2010, acţionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti BBVA, cea de-a doua bancă privată ca mărime din Turcia, care deţine 100% din acţiuni. În urma acestei modificări a acţionariatului, Motoractive a fost inclusă în grupul financiar bancar Garanti BBVA România, continuându-şi activitatea sub brandul Garanti BBVA Leasing.

  Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al Garanti BBVA din Turcia.