• Garanti BBVA Leasing si BERD isi unesc fortele pentru finantarea IMMM-urilor

  Un imprumut de 10 milioane euro pentru a creste accesul la finantare al IMMM-urilor

  Octombrie 2017

  BERD acorda un imprumut de pana la 10 milioane euro catre Garanti BBVA Leasing Romania pentru a creste accesul la finantare pentru intreprinderile micro, mici si mijlocii (IMMM-uri).

  Imprumutul va intari competitivitatea in sectorul privat, prin cresterea accesului la finantare. In acelasi timp, Garanti BBVA Leasing va continua sa isi dezvolte activitatea de leasing si isi va extinde portofoliul de IMMM-uri.

  Desi leasing-ul reprezinta o alternativa atractiva pentru IMMM-urile locale de a-si sustine necesitatile de investitii, ramane totusi o sursa de finantare mai putin dezvoltata in Romania.

  Garanti BBVA Leasing este parte a Garanti Group Romania, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata romaneasca, dedicat servirii clientilor prin solutii de finantare rapide si inovative. Garanti BBVA Leasing continua sa isi creasca volumul de business si portofoliul finantat prin concentrarea pe IMMM-urile din sectoare economice precum transporturi, sanatate si industria auto.

  Este pentru a doua oara cand BERD isi uneste fortele cu Garanti BBVA Leasing pentru a sustine IMMM-urile din Romania. Compania a folosit cu succes imprumutul de 10 milioane euro acordat de BERD in august 2016, ce viza sustinerea clientilor din comert, constructii si alte servicii.

  Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria, a declarat: “Suntem incantati sa intensificam colaborarea cu Garanti BBVA Leasing dupa succesul din 2016. Aceasta noua facilitate continua colaborarea noastra pentru a oferi finantare intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. IMMM-urile sunt coloana vertebrala a economiei romanesti, iar sustinerea lor va contribui la cresterea economica.”

  Okan Yurtsever, Director General Garanti BBVA Leasing, a declarat: “Noi credem in mediul de afaceri local si in potentialul lui de dezvoltare, iar toate demersurile noastre de pana acum au fost in sprijinul activitatii lor, vizand si sprijinind cresterea durabila. Prin parteneriatul cu BERD reiteram angajamentul nostru fata de mediul de afaceri din Romania si, in special, fata de intreprinderile mici si mijlocii.”

  BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania. Promoveaza stabilitatea si extinderea produselor in sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin imbunatatirea eficientei energetice si o mai mare implicare a sectorului privat, precum si restructurarea sectorului energetic si cresterea eficientei energetice si a durabilitatii.

  Banca a investit pana in prezent aproape 7.5 miliarde euro in aproape 400 de proiecte.