• Garanti BBVA Leasing România primeşte un împrumut de 10 milioane euro de la BERD

  O nouă finanţare pentru a sprijini dezvoltarea pieţei de leasing din ţară

  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă companiei Garanti BBVA Leasing Romania un împrumut de 10 milioane euro, pentru a creşte accesul la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din ţară.

  Garanti BBVA Leasing va folosi împrumutul pentru a acorda IMM-urilor noi finanţări în leasing a echipamentelor, maşinilor, vehiculelor de transport şi comerciale.

  “Leasing-ul reprezintă o alternativă atractivă de finanţare care vine în sprijinul IMM-urilor, contribuind la îndeplinirea nevoilor de investiţii ale acestora. Ne-am angajat să sprijinim dezvoltarea pieţei de leasing din România şi suntem încântaţi să iniţiem un parteneriat cu Garanti BBVA Leasing pentru a atinge acest scop,” a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

  Parte din grupul financiar-bancar Garanti Romania, deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, Garanti BBVA Leasing se concentrează pe finanţarea IMM-urilor şi deţine o cotă de 4,6 procente din piaţa româneasca de leasing.

  “IMM-urile reprezintă unul din cele mai importante motoare ale economiei româneşti, iar companiile din acest segment trebuie încurajate, pentru a-şi atinge potenţialul maxim şi pentru a avea succes. Garanti BBVA Leasing este susţinătorul IMM-urilor de mult timp. Prin parteneriatul cu BERD, ne reiterăm angajamentul faţă de mediul de afaceri românesc, contribuind astfel la creşterea economiei locale.” a adăugat Okan Yurtsever, Director General al Garanti BBVA Leasing.

  Cu peste 18 ani de experienţă pe piaţa românescă de leasing, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse şi servicii oferite de Garanti Group, prin oferirea de leasing auto, leasing pentru echipamente, leasing imobiliar şi sale & leaseback. De la înfiinţare, compania a finanţat prin leasing financiar peste 800 milioane euro şi a semnat peste 43.000 contracte de leasing. Compania funcţionează în prezent în opt birouri, în colaborare cu cele 84 de sucursale Garanti Bank.

  Sporirea accesului la finanţare pentru companiile româneşti, prin canale de creditare alternative este una din priorităţile BERD în România.

  BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Promovează stabilitatea şi extinderea produselor în sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin îmbunătăţirea eficienţei energetice şi o mai mare implicare a sectorului privat, precum şi restructurarea sectorului energetic şi creşterea eficienţei energetice şi a durabilităţii.

  Banca a investit până în prezent în România peste 7 miliarde euro şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.