• Garanti BBVA Leasing Romania primeste un imprumut de 10 milioane euro de la BERD

  O noua finantare pentru a sprijini dezvoltarea pietei de leasing din tara

  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda companiei Garanti BBVA Leasing Romania un imprumut de 10 milioane euro, pentru a creste accesul la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) din tara.

  Garanti BBVA Leasing va folosi imprumutul pentru a acorda IMM-urilor noi finantari in leasing a echipamentelor, masinilor, vehiculelor de transport si comerciale.

  “Leasing-ul reprezinta o alternativa atractiva de finantare care vine in sprijinul IMM-urilor, contribuind la indeplinirea nevoilor de investitii ale acestora. Ne-am angajat sa sprijinim dezvoltarea pietei de leasing din Romania si suntem incantati sa initiem un parteneriat cu Garanti BBVA Leasing pentru a atinge acest scop,” a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

  Parte din grupul financiar-bancar Garanti Romania, detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia, Garanti BBVA Leasing se concentreaza pe finantarea IMM-urilor si detine o cota de 4,6 procente din piata romaneasca de leasing.

  “IMM-urile reprezinta unul din cele mai importante motoare ale economiei romanesti, iar companiile din acest segment trebuie incurajate, pentru a-si atinge potentialul maxim si pentru a avea succes. Garanti BBVA Leasing este sustinatorul IMM-urilor de mult timp. Prin parteneriatul cu BERD, ne reiteram angajamentul fata de mediul de afaceri romanesc, contribuind astfel la cresterea economiei locale.” a adaugat Okan Yurtsever, Director General al Garanti BBVA Leasing.

  Cu peste 18 ani de experienta pe piata romanesca de leasing, Garanti BBVA Leasing completeaza gama de produse si servicii oferite de Garanti Group, prin oferirea de leasing auto, leasing pentru echipamente, leasing imobiliar si sale & leaseback. De la infiintare, compania a finantat prin leasing financiar peste 800 milioane euro si a semnat peste 43.000 contracte de leasing. Compania functioneaza in prezent in opt birouri, in colaborare cu cele 84 de sucursale Garanti Bank.

  Sporirea accesului la finantare pentru companiile romanesti, prin canale de creditare alternative este una din prioritatile BERD in Romania.

  BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania. Promoveaza stabilitatea si extinderea produselor in sectorul financiar, consolidarea infrastructurii prin imbunatatirea eficientei energetice si o mai mare implicare a sectorului privat, precum si restructurarea sectorului energetic si cresterea eficientei energetice si a durabilitatii.

  Banca a investit pana in prezent in Romania peste 7 miliarde euro si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.