• Garanti BBVA Leasing incheie un acord de finanţare de 15 milioane de euro
  cu European Fund for Southeast Europe (EFSE)

  Bucuresti, 4 decembrie 2017 – Garanti BBVA Leasing, parte a Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, a incheiat un acord de finanţare in valoare de 15 milioane de euro cu European Fund for Southeast Europe (EFSE). Noul acord va fi utilizat pentru a facilita accesul la finanţare alantreprenorilor si a intreprinderilor micro si mici.

  Acesta este al doilea parteneriat incheiat intre Garanti BBVA Leasing si EFSE. Anterior, cele doua institutii au mai semnat un acord de finantare, in anul 2014, in valoare de 7 milioane de euro, care a vizat incurajarea si dezvoltarea intreprinderilor micro si mici.

  “Antreprenoriatul este un motor important al dezvoltarii economice in România. Garanti BBVA Leasing, asemeni tuturor institutiilor din Grupul Garanti, este un sustinator activ al antreprenorilor. Avem un angajament pe termen lung de a fi alaturi de acestia, cu solutii personalizate pentru dezvoltarea afacerilor. in ultimii ani, EFSE a fost partenerul nostru si suntem bucurosi sa semnam acest nou acord, care reitereaza obiectivele noastre comune”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

  “Suntem incântati sa extindem colaborarea cu Garanti BBVA Leasing România. Compania are expertiza, capacitatile si infrastructura necesare pentru a veni in intâmpinarea companiilor locale, in mod sustenabil si responsabil, promovând obiectivele de dezvoltare ale EFSE”, a declarat Christoph Tiskens, Presedintele Consiliului de Administraţie al EFSE.

  in primele noua luni ale anului 2017, Garanti BBVA Leasing a acordat finantari noi in valoare de peste 63 milioane de euro, peste 1.000 de contracte noi fiind semnate in perioada ianuarie – septembrie. Distributia activelor finantate, in primele noua luni ale anului, a fost: vehicule (50%), echipamente (22%) si imobiliare (28%).

  Despre Garanti BBVA Leasing

  Cu o traditie de aproape 20 de ani pe piata de leasing din România, Garanti BBVA Leasing (brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) completeaza gama de produse şi servicii a Grupului Garanti cu oferte de leasing pentru vehicule, echipamente si imobiliare, sale & lease-back. De la inaugurare, compania a acordat peste 900 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 53.000 de contracte de leasing. in prezent, societatea opereaza prin 6 birouri locale si creeaza sinergii cu agentiile Garanti Bank din tara.

  Garanti BBVA Leasing face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România din 2010. Grupul Garanti reuneste de asemenea Garanti Bank si Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţioneaza Ralfi IFN SA).

  Grupul Garanti România este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua banca privata din Turcia, ca marime. TGB este o banca universala, cu servicii de top in toate segmentele de business, si are peste 14 milioane de clienţi in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, carora le ofera servicii financiare integrate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

  Pentru detalii suplimentare va rugam sa accesati:www.garantileasing.ro

  Despre European Fund for Southeast Europe (EFSE)

  European Fund for Southeast Europe – EFSE a fost infiintat de Banca de Dezvoltare KfW (KfW) cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica şi Dezvoltare (BMZ) si a Comisiei Europene. Fondul are ca scop sustinerea dezvoltarii economice şi a prosperitaţii in Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Macedonia, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Ucraina si Turcia.

  EFSE se concentreaza pe sprijinirea sectoarelor financiare locale si consolidarea abilitatii institutiilor respective de a oferi finantare adecvata si sustenabila. Fondurile EFSE sunt oferite ca finantare pe termen lung, in special intreprinderilor micro si mici – dar si gospodariilor private sub forma unor imprumuturi de amenajare a casei – si sunt acordate prin institutii de creditare locale partenere. Activitaţile de investiţii ale EFSE sunt susţinute de EFSE Development Facility, care ofera asistenţa tehnica, consultanţa şi servicii de training instituţiilor partenere, pentru a le ajuta sa isi consolideze capacitatile operationale si managementul profesional.

  Pentru informatii suplimentare despre BSTDB va rugam accesati: www.efse.lu