• Garanti BBVA Leasing incheie un acord de finantare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank

  Bucuresti, 14 septembrie 2017

  Garanti BBVA Leasing, parte a Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, a incheiat un acord de finantare in valoare de 10 milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Facilitatea va fi utilizata pentru a sprijini activitatile Garanti BBVA Leasing si va oferi contracte de leasing financiar intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), in special pentru echipamente, utilaje si vehicule comerciale.

  Acesta este al doilea acord incheiat intre Garanti BBVA Leasing si BSTDB, care vizeaza incurajarea si dezvoltarea IMM-urilor locale. Anterior, cele doua institutii au mai semnat un acord de finantare, pentru cinci ani, in 2014, in valoare de 7,5 milioane de euro.

  “Companiile mici si mijlocii reprezinta un segment important in economia romaneasca si suntem un puternic sustinator al cresterii acestora. Prin urmare, suntem bucurosi sa extindem parteneriatul cu Black Sea Trade and Development Bank. Acest nou acord intareste angajamentul nostru pe termen lung de a incuraja IMM-urile din piata locala. In lunile urmatoare, vom continua sa ne concentram pe crestere sanatoasa si pe diversificarea portofoliului nostru de active finantate”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager, Garanti BBVA Leasing.

  “Diversificarea accesului la finantare pentru firmele romanesti, utilizand instrumente noi si alternative, se numara printre prioritatile BSTDB. Ne angajam astfel sa sprijinim IMM-urile din Romania si suntem bucurosi sa continuam parteneriatul cu Garanti BBVA Leasing, ce reitereaza sustinerea noastra permanenta a IMM-urilor in regiunile pe care le deservim”, a declarat Ihsan Ugur Delikanli, Presedinte BSTDB.

  In prima jumatate a anului, Garanti BBVA Leasing a acordat finantari noi in valoare de 38 milioane de euro, continuand evolutia de anul trecut. Distributia activelor finantate, in primele sase luni ale anului, a fost: vehicule (51%), echipamente (20%) si imobiliare (29%).

  Incepand cu luna august a acestui an, Garanti BBVA Leasing are un volum total de active de 764 milioane RON (166 milioane EUR).

  ***

  Despre Garanti BBVA Leasing

  Cu o traditie de aproape 20 de ani pe piata de leasing din Romania, Garanti BBVA Leasing (brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) completeaza gama de produse şi servicii a Grupului Garanti cu oferte de leasing pentru vehicule, echipamente si imobiliare, sale & lease-back. De la inaugurare, compania a acordat peste 800 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 53.000 de contracte de leasing. In prezent, societatea opereaza prin 8 birouri locale si creeaza sinergii cu agentiile Garanti Bank din tara.

  Garanti BBVA Leasing face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania din 2010. Grupul Garanti reuneste de asemenea Garanti Bank si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA).

  Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua banca privata din Turcia, ca marime. TGB este o banca universala, cu servicii de top in toate segmentele de business, si are peste 14 milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, carora le ofera servicii financiare integrate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al TGB.

  Despre Black Sea Trade and Development Bank

  Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o institutie financiara internationala infiintata de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. Sediul central al bancii este in Salonic, Grecia. BSTDB sprijina dezvoltarea economica si relatia de cooperare regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, capital si garantii pentru proiecte, precum si finantare in sectoarele public si privat din tarile membre. Capitalul autorizat al bancii este de 3,45 miliarde euro. BSTDB a primit ratingul pe termen lung “A-” de la Standard and Poor’s (S&P) si “A2” de la Moody’s.

  Pentru informatii suplimentare despre BSTDB va rugam accesati www.bstdb.org.