• Garanti BBVA Leasing si EFSE extind accesul la finantare pentru antreprenorii români

  Investitia de 7 milioane EUR sustine capacitatea Intreprinderilor mici si micro de a atenua efectele economice ale crizei COVID-19

  Bucuresti, 27 august 2020 - Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România - unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, extinde oportunitatile de finantare pentru Intreprinderile mici si micro din România, prin semnarea unui acord de Imprumut de 7 milioane EUR cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). Investitia Isi propune sa stimuleze capacitatea acestui segment de afaceri vital pentru economie de a continua activitatea, precum si de a sustine si genera locuri de munca si venituri, In contextul crizei COVID-19.

  Garanti BBVA Leasing, partener al EFSE Inca din 2014, este unul dintre principalii jucatori din piata leasingului din România, ce a demonstrat un angajament puternic de a sprijini grupul tinta al EFSE. Noua finantare va fi utilizata pentru a extinde oferta de leasing a institutiei pentru Intreprinderile mici locale, un segment care a fost puternic afectat de efectele economice ale pandemiei. Leasingul ofera o sursa importanta de finantare pe termen lung pentru Intreprinderile mici si micro, care nu au Intotdeauna garantii substantiale, necesare Imprumuturilor bancare.

  „In aceasta perioada caracterizata de incertitudine si provocari, continuam sa fim alaturi de clientii nostri, ca partener de afaceri puternic si de Incredere. Suntem aici pentru a sprijini Intreprinderile mici si micro cu solutii de leasing adecvate, pentru a le ajuta sa depaseasca actualul context generat de pandemie si pentru a se dezvolta In continuare. Acest nou acord consolideaza colaborarea noastra pe termen lung cu EFSE, pentru sustinerea Intreprinderilor românesti cu instrumente de finantare potrivite”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

  „Accesul la finantare ramâne o prioritate esentiala In timpul si dupa criza COVID-19. In calitate de jucator de top In sectorul financiar nebancar, Garanti BBVA Leasing este bine pozitionat sa continue sa sprijine Intreprinderile mici si micro, astfel Incât acestea sa Isi poata continua activitatea si, In acest fel, sa continue sa genereze venituri si locuri de munca In aceste perioade dificile. Ne bucuram ca ne putem baza pe parteneriatul nostru de succes pentru a contribui la stabilizarea situatiei financiare a antreprenorilor români”, a declarat Christoph Tiskens, Presedintele Consiliului de Administraţie al EFSE.

  Despre Garanti BBVA Leasing

  Garanti BBVA Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte si Garanti BBVA si Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care functioneaza compania Ralfi IFN).

  Cu o traditie de peste 20 de ani pe piata de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completeaza gama de produse si servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente si imobiliare, sale & lease-back.

  Grupul Garanti BBVA România este detinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al carui actionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Pentru mai multe detalii, vizitati pagina: www.garantibbvaleasing.ro

  Despre EFSE

  Ȋnfiintat In anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este un fond de investitii de impact ce Isi propune sa favorizeze dezvoltarea economica si prosperitatea In Europa de Sud-Est si In ţarile din Parteneriatul Estic, investind In succesul Intreprinderilor mici si micro, precum si In Imbunataţirea condiţiilor de trai ale gospodariilor private. Intrucât accesul la serviciile financiare este esential pentru dezvoltarea acestui segment de afaceri, EFSE sprijina sectorul financiar din aceste tari sa-si consolideze capacitatea de a oferi finantare responsabila pentru acest grup tinta. Alaturi de activitatile sale de investitii prin parteneri locali, EFSE Isi Intareste impactul prin intermediul Facilitatii de Dezvoltare EFSE, care ofera asistenta tehnica, instruire si alte tipuri de suport nefinanciar pentru antreprenori si institutii.

  EFSE a fost initiata de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (BMZ) si a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE provine de la agentiile donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati.

  Finance in Motion GmbH din Germania activeaza In calitate de consultant al EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A. din Luxemburg In calitate de manager.

  Pentru mai multe informatii despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vizitati pagina: www.efse.lu

  Pentru mai multe informatii despre Finance in Motion, vizitati pagina: www.finance-in-motion.com