• Garanti BBVA Leasing semnează un acord de finanțare de 20 de milioane de euro cu BSTDB, pentru susținerea IMM-urilor

  București, 17 mai 2021 – Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord de împrumut de 20 de milioane de euro cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (Black Sea Trade and Development Bank - BSTDB). Facilitatea va fi utilizată pentru a oferi produse de leasing financiar întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), în vedea achiziției de echipamente, utilaje și vehicule.

  Acesta este cel de-al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing și BSTDB, care vizează încurajarea și dezvoltarea IMM-urile locale, în aceasta perioadă, caracterizată de incertitudine în domeniul economic. Anterior, cele două instituții au încheiat un parteneriat în 2014 pentru un împrumut de 7,5 milioane de euro și altul în 2017, pentru o finanţare în valoare de 10 milioane euro.

  "Prioritatea numărul unu a Garanti BBVA Leasing este sprijinirea nevoilor clienților și, de aceea, suntem bucuroşi să continuăm colaborarea de lungă durată cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, prin încheierea celui de-al treilea acord. IMM-urile reprezintă un segment vital al economiei românești și ne dorim să fim în continuare un partener solid și de încredere pentru acestea, prin susținerea dezvoltării proiectelor și afacerilor lor. Le-am demonstrat clienților că suntem un partener pe termen lung, iar ei se pot baza pe noi, inclusiv în perioadele caracterizate de provocări", a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

  Noul împrumut va oferi Garanti BBVA Leasing mijloacele necesare pentru a sprijini IMM-urile, întrucât leasingul reprezintă o sursă importantă de finanțare pe termen lung pentru întreprinderile mici și micro, care nu au întotdeauna garanții substanțiale, necesare împrumuturilor bancare.

  "BSTDB își menține angajamentul de a sprijini piața de leasing din România și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Garanti BBVA Leasing. Această nouă finanțare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru susținerea IMM-urilor, prin facilitarea accesului la finanțarea necesară pentru a face față cu succes încetinirii economice și a sprijini revenirea lor, într-o perioada în care impactul asupra creditării este încă foarte puternic, pe fondul pandemiei de coronavirus", a declarat Hasan Demirhan, Vicepreședinte BSTDB Banking. ”Această finanțare reprezintă, de asemenea, o dovadă puternică a rolului Băncii în sprijinirea investițiilor transfrontaliere regionale și suntem mândri să ne unim forțele cu Grupul Garanti BBVA, în vremuri dificile, din punct de vedere economic".

  Despre Garanti BBVA Leasing

  Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcționează Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA Romania. Grupul reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează compania Ralfi IFN). Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse și servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente și imobiliare, sale & lease-back. Group Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: www.garantibbvaleasing.ro

  Despre Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre

  Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituție financiară internațională cu sediul central în Salonic, Grecia, a fost înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. BSTDB și-a început activitatea în iunie 1999 și are un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea în regiunea Mării Negre, prin împrumuturi comerciale și pentru finanțarea de proiecte, garanții și participarea la capital propriu al întreprinderilor private și instituții publice din țările membre. BSTDB este evaluată A-/A-2 de către Standard & Poor's și A2/P1 de către Moody's.

  Pentru mai multe informații despre BSTDB, vă rugăm să vizitați www.bstdb.org